Ca parte a campaniei de lansare a asigurarii de sanatate, NN a amplasat in Baneasa Shopping City din Bucuresti o instalatie de donat pupici in beneficiul copiilor din orfelinate si al celor aflati in prag de separare de familie de care are grija Fundatia Hope and Homes for Children.
Pana pe 3 iulie, pentru pupicii donati de fiecare vizitator al spatiului comercial, NN va dona la randul sau cate 1 euro Fundatiei Hope and Homes for Children, fondurile acoperind nevoile legate de sanatate ale copiilor vulnerabili.
”Prin comunicarea lansarii asigurarii de sanatate am ales sa le reamintim oamenilor ca dragostea vindeca cel mai bine. Am plecat de la o idee pe care am aflat-o deruland un studiu in randul clientilor, aceea ca sanatatea sau, mai bine zis, lipsa ei este legata de afectiune. Invatam asta de foarte mici de la parintii nostri. Insa sunt si copii care, din pacate, nu au parte de asa ceva. Noi, NN, ne-am asumat de la inceput ca nu putem inlocui dragostea, dar, in acelasi timp, suntem responsabili sa ne asumam altfel de interventii in vietile oamenilor, prin produsele pe care le oferim si prin implicarea noastra in societate. Cu ajutorul a zeci de mii de oameni, sper eu, vrem sa le oferim copiilor din orfelinate si celor aflati in grija Hope and Homes for Children banii necesari ca ei sa poata merge la stomatolog, sa aiba o proteza sau ochelari noi sau sa invete cum sa evite anumite boli”, spune Carmen Soare, director de marketing NN Romania.
Beneficiarii directi ai fondurilor ce vor fi donate de NN la finalul campaniei sunt copiii si tinerii institutionalizati, copiii si tinerii care locuiesc in casele de tip familial, copiii care frecventeaza centrele de zi si mamele si copiii aflati in centrele de primire in regim de urgenta, dezvoltate de Hope and Homes for Children. Modelul de interventie in comunitati si orfelinate al Fundatiei Hope and Homes for Children permite implementarea unei abordari integrate menite sa faciliteze accesul la servicii medicale de baza sau specializate al copiilor vulnerabili, sa asigure constant tratamentele pentru copiii bolnavi cronic si sa promoveze un stil de viata sanatos si educatia pentru sanatate in randul acestora.
”Efectele deprivarii de afectiune si de atasament asupra copiilor institutionalizati si separati de familie sunt greu de imaginat. Desele intarzieri in dezvoltarea fizica se manifesta printr-o stare de sanatate precara, prin atrofia creierului si a muschilor sau, pur si simplu, prin lipsa dezvoltarii fizice normale varstei. Intarzierile in dezvoltarea emotionala, intelectuala sau in interactiunea lor in societate sunt, toate, consecinte directe ale deprivarii de afectiune. Copiii care trec prin astfel de drame au nevoie de tratamente si interventii medicale diverse. De obicei, suntem tentati sa ne gandim la nevoia de alimente, de haine, de incaltaminte, dar uitam faptul ca au nevoie de medicamente, de tratament stomatologic, de ochelari sau de consiliere psihologica”, spune Stefan Darabus , director regional Hope and Homes for Children Europa Centrala si de Sud. (A.D.).